F-100D uppdatering

Nu har jag funderat på vapenlast och det blir 4 st Mk82:or. Tidigare tänkte jag 2 st mk82 "snakeyes" och två mk83:or. Men Trumpeters vapenlåda hade en senare variant av lowdragbomber. "Ballute" och Mk83:orna var tydligen fel och var mera SUU varianter. Aja nu är det fixat i alla fall. Jag har även modifierat hårdpunkterna så dom mer liknar dem som sitter original.

Uppdatering av F-100D

Jaha då är slatsen klara, ett riktigt monotomt arbete som tog en hel dag. pheu! men det var värt det, det funkar kalas!

Lansen 32502 Gotland

Jag var på Gotland för ett tag sen. När jag var ute och kollade lite på omgivningen så fick jag se något bekant i mina "flygplansögon". En helkropp av en Lansen. Det visade sig vara 32502 som var i ett sorgset skick, men någon hade besvärat sig att hänga över några presenningar på den. En historiskt flygplansindivid som stod och ruttna på en ställning. Tråkigt. Men det är ju så med att förvara stora otympliga saker, det kostar PENGAR! Hade den fått plats i mitt vardagsrum hade jag gladeligen haft den där...GRATIS, Att få känna den gamla hydrauldoften och oljan är en ära bara det, :-)

Uppdatering F-100D

Vi fortsätter med att bygga F-100D, mycket smidigt har bygget gått. Det ligger inga fel i passformen alls, tycker jag. Det rullar på med bygget. Huvramen passade kalas.