F-16 update 31/10 2015

Nåväl, efter en längre tids sjukdom är jag tillbaka med mitt F-16 projekt! Det nalkas lack i helgen, det vill alltså sägas att den är ihop spikad och klar för mååålning!. Först ut ska jag visa hur jag polerade bort skarven på huven. Först skaver man bort skarven med en vass kniv:
Sen slipar man med 800-1000 grit
Fortsätter med 8000 grit
Slutligen 18000 så blir det blankt nog utan tillsatser som golvpolish eller klarlack
Aires resin är ett rent hellskotta att få till, men nu är det klart! Egentligen är det värdelöst i en så bra modell som Tamiya, det behövs inte i min åsikt.
Extra huven fungerar ypperligt när man ska handera modellen på slipbordet!

Mirage IIIC 1/32

Yipeee!! Äntligen kom Miragen i 1/32. Så som jag längtat efter en fransk modern jetkärra. Nu är det bara vänta på eftermarknads delar :-)

F-16 update 13/10-15

momentet att få in Aires cockpit i flygkroppen är nu klart, Själva snideriet blev bra, det är lite puts kvar att göra, men nu stämmer baljan mot kropp mycket bättre. Lack återstår nu, sen tog jag md några bilder på kontorstolen också

F-16 kontor.

Jaha då har man kladdat lite i Airescockpiten till F-16. Ace II stolen är en riktigt jädra fin stol från Aires, Presonligen tycker jag den är bättre än Verlindens Ace II stol.Cockpiten däremot passar sådär i Tamiyas kropp. Det kommer gå åt en del plasticard till denna fusion.